Wu Wise Blog

Ik haat smurfen

Posted by on okt 24, 2012 in Wu Wise Blog | 0 comments

Ik haat smurfen

Afgelopen week zat ik samen met mijn zoontje van 2 naar een aflevering van de smurfen te kijken. Je weet wel dat ijverige blauwe volkje met witte mutsjes die allerlei avonturen beleven. Hun leider is Grote Smurf, herkenbaar aan zijn rode muts en zijn baard. Hij is degene die, dankzij zijn wijsheid en toverkunst, de andere Smurfen redt als die weer eens in moeilijkheden komen.

lees meer

Hoe houd ik de Cloud in de Klauw(d)?

Posted by on jul 20, 2012 in Wu Wise Blog | 0 comments

Hoe houd ik de Cloud in de Klauw(d)?

"Zonder al te veel geld en gedoe meteen aan de slag met Cloud-oplossingen!" is een veel gehoord mantra als het om de 'Cloud' gaat. Natuurlijk willen we dat allemaal, maar hoe zit het met de beheersbaarheid van investeringen en terugkerende (oplopende) kosten?

lees meer

Mag het een onsje minder zijn?

Posted by on jun 4, 2012 in Wu Wise Blog | Reacties uitgeschakeld voor Mag het een onsje minder zijn?

Mag het een onsje minder zijn?

Hoewel "Best Value Procurement" als term steeds meer aan populariteit wint, wordt in een tijd als deze toch veelal op kosten ingekocht en gestuurd. Dat is niet zo vreemd, de kranten staan bol van de bezuinigingsmaatregelen en onze economie krimpt nog steeds. Het wordt echter risicovol wanneer er naast de aandacht voor prijs niet of nauwelijks extra aandacht komt voor inhoud en kwaliteitsbewaking. Waarom ga ik toelichten met een voor mij favoriete metafoor, de gang van zaken binnen een restaurant.

lees meer

Contractmanagement? Pffff…

Posted by on feb 27, 2012 in Wu Wise Blog | Reacties uitgeschakeld voor Contractmanagement? Pffff…

Contractmanagement? Pffff…

Het is alweer een week of 4 geleden. De ING was volop in het nieuws omdat de ene na de andere storing optrad binnen hun internetbankieren en ideal omgeving en dat terwijl tegelijkertijd de webwinkel vakdagen werden georganiseerd. Eén en één is twee: de ING kreeg er flink van langs op Twitter en in het nieuws. Zelfs de voorzitter van thuiswinkel.org gaf in een presentatie bezorgd aan dat de hele affaire zijn cliënten voor miljoenen euro’s schade bezorgde.

lees meer

SLA met een sausje

Posted by on jun 6, 2011 in Wu Wise Blog | Reacties uitgeschakeld voor SLA met een sausje

SLA met een sausje

Het is een trend: meer en meer hosting partijen bieden clouddiensten aan. Ze nemen daarmee alle zorg rondom applicatie- en operationeel beheer uit handen. De dienstverlening verbreedt zich hiermee van hardware en operating systems naar applicatieniveau. Wat is hiervan de impact op de SLA?

lees meer

De afleidingsmethode

Posted by on dec 15, 2009 in Wu Wise Blog | Reacties uitgeschakeld voor De afleidingsmethode

De afleidingsmethode

Er bestaat een methodiek waar verreweg de meesten van ons onbewust bekwaam in zijn. Zo bekwaam, dat het bijna niemand opvalt, zo onbewust, dat we het zelf veelal ook niet door hebben. Behalve misschien een knagend gevoel, ergens ver weg. Wanneer we deze door onszelf gebruikte methode niet eens meer herkennen, hoe voorkomen we dan dat het middel duizendmaal erger wordt dan de kwaal? Over de meest succesvolle en onderschatte ict-methodiek ooit.

lees meer

99,99% uptime = 100% service?

Posted by on okt 7, 2009 in Wu Wise Blog | Reacties uitgeschakeld voor 99,99% uptime = 100% service?

99,99% uptime = 100% service?

De term 'service' duikt veelvuldig op in ict-land. Wat ermee bedoeld wordt is echter lang niet altijd helder. Ontzorging, kwaliteit en gemak worden veelal geassocieerd. Terecht?

lees meer

De kaart is niet het gebied

Posted by on feb 14, 2008 in Wu Wise Blog | Reacties uitgeschakeld voor De kaart is niet het gebied

De kaart is niet het gebied

De kaart is niet het gebied..' voor diegenen die zich met NLP (Neuro-Linguistisch-Programmeren) bezig houden een bekende term. Hoewel het woord programmeren toch veel IT-ers zou moeten aanspreken, ben ik bang dat de term weinigen van ons iets zegt.

lees meer